گال 1365

ساخت وبلاگ

گال سومین ساخته بلند ابوالفضل جلیلی است در میان 15 فیلم بلندی که تا به امروز ساخته، فیلم در سال 1365 ساخته شده و قصه ی نوجوان روزنامه فروشی به نام حامد زادراه است که به خاطر بودن اعلامیه در برخی از روزنامه هایش در زمان پهلوی ( 1357 ) دستگیر و روانه دارالتأدیب می شود.  در دارالتأدیب او تازه وارد است اما رفته رفته خورد را با شرایط جدید وفق می دهد. آنچه جلیلی به نمایش در آورده بسیار وحشتناک است اما باورش سخت نیست، چه انتظاری می شود داشت وقتی بیرون جامعه اینطوری است در داخل ندامتگاهها و زندان ها چطور باید باشد ، الان وضع برای نوجوانان بزهکار و کودکان کار به شرایط بدتر از آن سال ها باید باشد. خود کارگردان در پاسخ به سؤالی که آیا آنچه ساخته به واقعیت نزدیک است؟ پاسخ میدهد : 

"آنچه در واقعیت جریان داشت بسیار وحشتناک‌تر از آن چیزی بود که در فیلم به نمایش در آمده است. من در آن مکان به دنبال هنر درمانی بودم و برای حضور در آنجا هم سختگیری‌های زیادی صورت می‌گرفت. از طرف دیگر کار کردن با این بچه‌ها هم بسیار دشوار بود اما به‌تدریج با مسئولیت دادن به آنها توانستم کار را همراه با خود آنها پیش ببرم. " 1

گال یک درام مستند گونه است، همانند گل یا پوچ و همین طور رقص خاک با فیلمسازی طرف هستیم که تِم مستند در فیلمهایش بارز است و از آن ابایی هم ندارد. با داستان هایی روبرو نیستم که باورش سخت باشد، اما چرا فکر می کنیم که به سراغ این موضوعات رفتن به دلیل جذابیت سوژه برای جشنواره ها و غرب است ؟ اینکه غربی ها دیدن بدبختی ها، مصائب و عقب ماندگی های یک کشور توسعه نیافته را ببیند خوشحالشان می کند یا نه ، نمی دانم، اینکه برایشان چه جذابیتی می تواند داشته باشد ؟ نمی دانم ، شاید کنجکاو هستند بدانند در این جوامع چه خبر است ؟ شاید . اما یک چیز را مطمئنم و آن دلیل فرار و حتی نفرت ما از این سوژه ها و موضوعات است، نه اینکه باور نکنیم نه ، حتی می دانیم اغراق و بزرگ نمایی هم نیست، اما دوست نداریم این بدبختی ها، مشکلات و بی عدالتی ها نمایان شود مبادا تلنگری بخوریم و این مسائل را فراموش نکنیم . دوست داریم در خواب خود باشیم ، انگار نه انگار، اما در نهایت از واقعیت نمی توان فرار کرد، اجتماع و آینده بروز می دهد آنچه را که پوشانده شده و به موقع رسیدگی نشده و تغییر نکرده، بوی گندش از یک جایی بیرون خواهد زد و پیامدهایش آشکار خواهد شد. کما اینکه بیرون زده و آشکار هم شده ، این همه آمار  بالای اعتیاد، فقر، بزهکاری و آسیب های اجتماعی نشان چیست ؟ ولی نه این آمارها را هم دقت کردن و پرداختن دوباره به وضعیت، ناخوشمان می کند ، بگذاریم راحت باشیم، انگار نه انگار، همین است که هست باید یک جوری کنار آمد. 

امتیاز من به فیلم : 6 از 10 

_______________________

1- http://www.mehrnews.com/news/2442842

یادداشت هایی آماتور از فیلم و سینما ...
ما را در سایت یادداشت هایی آماتور از فیلم و سینما دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : aamateurfilmreviewsa بازدید : 273 تاريخ : دوشنبه 2 اسفند 1395 ساعت: 11:13